Σε πανηγυρικό κλίμα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

 
 
 
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Νέστου στην Χρυσούπολη, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Το παρόν έδωσαν, όπως αναμενόταν, πλήθος συγγενών των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς (απερχόμενος) και Θόδωρος Μαρκόπουλος (νέος), ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, συνάδελφοι του κ. Τσομπανόπουλου από τον εργασιακό του χώρο (εφοριακός) καθώς και ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης του Ζλάτογκραντ, η οποία έχει αδελφοποιηθεί με την Χρυσούπολη.
Στην κεντρική του ομιλία, η οποία ακολούθησε την ορκωμοσία, ο κ. Τσομπανόπουλος μίλησε για έναν “όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στον τόπο μας, έναν όρκο ο οποίος δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα για τον δήμο μας” και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που του δόθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και ότι θα ασκήσει για ένα νέο πρότυπο άσκησης τοπικής εξουσίας, που θα χαρακτηρίζεται από ήθος, την ευθύνη και τον σεβασμό στον πολίτη, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, και στον δημόσιο έλεγχο και θα στοχεύει στο έργο, στο αποτέλεσμα και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο νέος δήμαρχος Νέστου σημείωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την έντονη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, η οποία θέτει σε νέες βάσεις τα ήδη υπάρχοντα και σοβαρότατα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα έθεσε το δικό του όραμα για το πώς θα διοικήσει τον δήμο Νέστου. ένα όραμα το οποίο βασίζεται στις εξής αρχές: “πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων του, χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια -λειτουργώντας με την απλή, καθημερινή του λογική-, εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογος και συναίνεση.”
 
Δείτε τα βίντεο στην συνέχεια του αρθρου....
 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: Kavalapress